Resonation, Menginspirasi Perempuan Untuk Berani Menggapai Mimpi

no Comment

“Meet one of my rock stars” sepertinya bisa saya centang di bucket list saya. Gimana enggak? Minggu lalu saya bertemu langsung dan ngobrol berdua sama Sophia Amaruso, founder Nasty Gal dan penulis buku #GirlBoss!

Five years ago I told her that I started an online shop called BelowCepek.com and a year later someone told me about Nasty Gal – and I felt so related because we both use girl-next-door models to showcase our collections instead of ‘real’ supermodels.

Five years ago I told her that I started an online shop called BelowCepek.com and a year later someone told me about Nasty Gal – and I felt so related because we both use girl-next-door models to showcase our collections instead of ‘real’ supermodels.

Minggu lalu tepatnya tanggal 29 April di mall Kota Kasablanka, Jakarta, dua teman saya yang sangat passionate dan berani, Nina Moran dan Vera Shiska, membuat sebuah acara yang keren dengan tujuan woman empowerment bernama Resonation. Acara ini hadir dengan tema #WhatsStoppingYou dan dihadiri oleh begitu banyak perempuan. It was such a #girlpower moment and was so exciting!

Lineup speaker Resonation keren-keren. Lengkapnya kamu bisa cek di sini.

Lineup speaker Resonation keren-keren. Lengkapnya kamu bisa cek di sini.

With the creator of Resonation, Nina Moran. She faced so many obstacles but she did it! More than 1000 women came to the event and felt inspired by her.

With the creator of Resonation, Nina Moran. She faced so many obstacles but she did it! More than 1000 women came to the event and felt inspired by her.

Satu lagi yang keren adalah berkumpulnya para fasilitator sejumlah 82 orang yang terdiri dari professional dari berbagai bidang. Ini membuat saya kagum dan terpana. Coba aja lihat profil mereka di sini, pasti deh terinspirasi.

Hal lain yang #jleb banget yang saya rasakan selama acara berlangsung adalah ketika saya bertemu dengan Stephanie Kurlow, seorang hijab ballerina pertama di dunia.

resonation3 copy

She said something so on point when answering one of the questions.

Q: Do you regret the fact that you have to wear hijab concerning that you like ballet since you were two?

Stephanie: If you can have everything in this world, you might end up not wanting anything. With my limitation, I work harder to fulfill my dream and that’s what makes me who I am today.

Wow. Inspiring banget, kan?

 Meeting other facilitator girls and hearing each other’s stories encouraged us to break the barriers and say #WhatsStoppingYou.

The group that I facilitated. It was an honour to hear their stories. At the end we encourage each other to break the barrier and say #WhatsStoppingYou.

Dan pastinya setelah menulis artikel ini, saya jadi ingin bertanya ke kamu semua pertanyaan yang sama: What’s Stopping You?

Terkadang memang mengerikan keluar dari comfort zone, menentang kemauan orang tua atau melakukan sesuatu yang gokil sampai dibilang “gila” sama orang lain. Well, let me tell you this.

It’s your life. It’s your dream!

Tentu saja buat orang lain mimpi kamu itu ‘gila’ karena itu bukan mimpi mereka jadi memang buat orang lain nggak relevan. So let’s take charge for your life and go get your dreams!

Leave a Reply