Puasa Apa Yang Paling Sulit Dilakukan?

one Comment

Beberapa hari yang lalu saya iseng bikin polling di Twitter mengenai puasa yang paling sulit untuk dilakukan dan hasilnya bikin saya ketawa 😀

puasa

Lihat deh perbandingan antara puasa menahan lapar dan haus dengan puasa gadget dan nggak nyinyir atau bergosip, jauh banget! Hahaha.

Bener sih, kayaknya kalau nggak lihat Facebook, Path atau Instagram sehariii aja susah banget. Bayangkan, baru bangun aja yang kita lihat dan pegang pertama kali adalah gadget (banyak yang memakai smartphone sebagai alarm). Padahal kalau sering lihat media sosial, agak susah untuk nggak nyinyir atau bergosip. Komplikasi, kaaan? 😀

Mumpung bulan puasa masih beberapa hari lagi, yuk kita puasa hati dan pikiran, biar kalau melihat rejeki orang lain kita bisa ikut senang, bukan malah nyinyir, seperti sebuah post yang saya baca di Facebook baru-baru ini yang saya suka banget.

To the pregnant women on social media posting constant updates and belly pictures, I love seeing how excited you are to become a mommy.

To the women posting “selfies”, thanks for letting young girls know that it’s okay to love yourself and to feel beautiful!

To the mom posting a million pictures of her kids, it makes my heart so happy to see parents so proud of and loving their babies!

To the married couple constantly posting “sappy love posts”, thank you for being a reminder to the next generation that all hope isn’t lost and happy marriages most definitely DO exist.

To the business owners who constantly post about their businesses, keep going! Your strong will and passion for what you do is astounding!

To the person posting about their fitness journey and how they decided to change their life style for health reasons or just to look or feel better about themselves, I love seeing your progress pictures, your healthy meals, your gym check ins. I especially love seeing your before and after pictures! 

To the stay at home mom posting about being able to cook and or bake often for their family, I love seeing all you can do with your kids and all those pictures you get to take of the moments you don’t want to forget.

To the mom posting about how challenging their days can be because she has a job either because she needs to or simply because she loves her career, I love seeing how you manage being a hard working mom.

Let’s stop being annoyed by everything and start lifting each other up! The world would be a better place if everyone would think this way.

Selamat meneruskan bulan Ramadan penuh dengan cinta. #StopNyinyirisme :)

Comments

  1. 5 Manfaat Pokemon Go Buat Hidup Kita | ReeSays
    5 Manfaat Pokemon Go Buat Hidup Kita | ReeSays | Posted on August 4, 2016 at 12:58 am

    […] suka ngeliat rumput tetangga lebih hijau dari rumput rumah kita, dan ini sering banget kejadian saat kita berinteraksi di media sosial. Maklum, orang kan nge-post biasanya yang bagus-bagus aja, jadi nggak sedikit yang kurang piknik […]

Leave a Reply